Quiche Pate Filo

Så börjar nytt år och affinören har varit i köket och lagat nya osträtter. Filodeg blir så frasigt och krispigt som pajskal. Tillsammans med gräddiga smakrika ostar och skinka av vildsvin blir pajen en festligare lunch.
I detta recept är skinkan rimmad och kokad som en traditionell julskinka. Du kan alltså enkelt använda rester av julskinka eller kanske finns det billiga skinkor kvar att handla i kyldisken?
Och likaså finns kanske bitar av ost kvar efter julkalaset. I receptet används en gräddost och cheddar i kombination. Båda vanliga ostar på julbordet.
Därtill ägg, mjölk och stekt rödlök. Det blir både festligt och prisvärt.

Ingredienser

4-5 filodegsark
1 stekt rödlök
150 g strimlad skinka
100 g lagrad gräddost
100 g lagrad cheddar
5 ägg
2,5 dl mjölk alt. gräddmjölk
Krydda med salt och peppar.

Varva filodegsark i en pajform. Använd smör-/rapsolja för att “limma” ihop arken i formen.
Lägg i stekt rödlök och skinka i formen.
Riv osten och strö över.
Vispa samman ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar.
Häll äggsmeten i pajformen.

Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter.