Bryggeriet i Götene håller ett levande sortiment. Det är kvalitet som styr, inte en viss osttyp eller ett speciellt ysteri. Flera av de ysterier vi samarbetar med sedan lång tid tillbaka har vi extra stort förtroende för. Vi köper då oftast ostarna mycket unga för att kunna kontrollera hela ostens mognadsprocess. En affinör kan aldrig räta upp ett dåligt utfört arbete i ysteriet. En god ost som fått de allra bästa förutsättningar i val av mjölkråvara och under ystningsprocessen kan däremot förädlas att bli något alldeles unikt. Det är just den smakupplevelsen vi önskar erbjuda dig.
Här är produktinformation för några av de ostar som oftast och nästan alltid finns i vår lagringsprocess. Det är inte alltid de finns till försäljning. När man arbetar med långa processer och med småskaligt mathantverk är det svårt att över tid och i säsong alltid möta behov med tillgång. Vi vill ända tillgängliggöra produktinformation på delar av vårt sortiment. Saknar du information om någon ost du handlat hos oss, kontakta oss gärna så lämnar vi ut de uppgifter du söker. Bryggeriets Hovgård är en rundpipig ost som fått torka lite extra före mognadslagring. Fetthalten i osten är 29%.Osten mognadslagras sedan för att utveckla fler blommiga och örtiga aromer. En ost… Bryggeriets Hav är en halvhård svensk hårdost av pastöriserad komjölk. Fetthalten i osten är 28%. Osten har mognads-lagrats i minst 20 månader, vilket gör att ostens nedbrytning av laktos och… Bryggeriets Sörbo är en helfet hårdost av pastöriserad komjölk. Fetthalten i osten är 35%. Smakmässigt är den helt unik, tydliga smöriga toner med en anings nötighet som ger associationer till… Bryggeriets Äpplaryd är en grynpipig helfet ost med småländsk tradition. Osten mognadslagras för att utveckla den karaktäristiska friska syrligheten som kommer av den mesofila ostkulturen. En ost med framträdande sälta… Bryggeriets Gräddost är en helfet småost av opastöriserad komjölk. Fetthalten i osten är 38%. Osten mognadslagras i minst 10 månader, vilket ger osten i det lilla formatet tid att utvecklas…. Bryggeriets Hav är en halvhård rundpipig svensk hårdost av pastöriserad komjölk. Fetthalten i osten är 17%. Osten har mognadslagrats i Bryggeriets Ostkällare. Det är en utmaning att lagra mager ost… Bryggeriets alpost är en halvhård svensk hårdost av pastöriserad komjölk. Fetthalten i osten är 33%. Osten mognadslagras i minst 24 månader, vilket gör att osten utvecklar en smakkaraktär som matchar… Källarlagrad Qwarnfall är en svensk cheddar av pastöriserad komjölk . Fetthalten i osten är 36%. Osten lagras i minst åtta månader. Den har fyllig smak med tydlig sälta, jordiga aromer…
Bryggeriets Hovgård 29%
Bryggeriets HAV 28%
Bryggeriets Sörbo 35%
Bryggeriets Äpplaryd 34%
Bryggeriets Gräddost 38%
Bryggeriets HAV 17%
Bryggeriets Alpost 33%
Källarlagrad Qwarnfall 36% LANSERING OKTOBER 2024