Om oss

Med intresse för ost och mathantverk

Sedan 2014 köper vi utvalda, unga hårdostar som vi mognadslagrar i Bryggeriets källare. Vi vill förmedla smakrik ost till ostintresserade vänner som, liksom vi, tycker att osten ska få en rättvis chans att utveckla sin smakkaraktär. Vi har lång erfarenhet av att lagra, prova och sälja god ost och vi delar med oss av kunskap om svensk osttradition och mathantverket i att tillverka god och lagringsbar hårdost. Vi arrangerar ostprovningar och föredrag om hur man tillverkar och provsmakar ost.

Vårt sortiment är levande. Det är kvalitet som styr, inte en viss osttyp eller ett speciellt ysteri. Flera av de ysterier vi samarbetar med sedan lång tid tillbaka har vi extra stort förtroende för. Vi köper då oftast ostarna mycket unga för att kunna kontrollera hela ostens mognadsprocess. En affinör kan aldrig räta upp ett dåligt utfört arbete i ysteriet. Möjligen kan man bromsa ner smakutvecklingen, men det är inte så vi jobbar. En god ost som fått de allra bästa förutsättningar under ystningsprocessen kan däremot förädlas att bli något alldeles unikt. Det är just den smakupplevelsen vi önskar erbjuda dig.

Vi gör affär direkt med producenter och värdesätter den personliga relationen med de duktiga ysterier som vi samarbetar med. På samma sätt ser vi till att bygga vårt varumärke genom personlig kontakt med de som kommer på våra ostprovningar och handlar av våra ostar.

I april 2019 lanserades Ostmanifest.se av debattören och författaren Martin Ragnar. Bryggeriet i Götene har varit med och formulerat de punkter som satts upp för oss affinörer. Vi var också först att som affinör signera manifestet.