Om oss

Med intresse för ost och mathantverk

Sedan 2014 köper vi utvalda, unga hårdostar som vi mognadslagrar i Bryggeriets källare. Vi vill förmedla smakrik ost till ostintresserade vänner som, liksom vi, tycker att osten ska få en rättvis chans att utveckla sin smakkaraktär. Vi har lång erfarenhet av att lagra, prova och sälja god ost och vi delar med oss av kunskap om svensk osttradition och mathantverket i att tillverka god och lagringsbar hårdost. Vi arrangerar ostprovningar och föredrag om hur man tillverkar och provsmakar ost. Vi syns på Facebook och Instagram och vår viktigaste marknadsföring är våra nöjda kunder som kommer tillbaka för en god bit ost.

Vi gör affär direkt med producenter och värdesätter den personliga relationen med de duktiga ysterier som vi samarbetar med. På samma sätt ser vi till att bygga vårt varumärke genom personlig kontakt med de som kommer på våra ostprovningar och handlar av våra ostar.

I april 2019 lanserades Ostmanifest.se av debattören och författaren Martin Ragnar. Bryggeriet i Götene har varit med och formulerat de punkter som satts upp för oss affinörer. Vi var också först att som affinör signera manifestet.