God ost på Vischan

Vischan Gårdsbutik har ett brett utbud av närodlade grönsaker och frukter. De har även nybakat bröd och bakverk.Sedan snart ett år tillbaka finns ett urval av Bryggeriets ostar att handla på Vischans gårdsbutik i Lidköping. Bryggeriet har sedan tidigare flera kunder bosatta i Lidköping så ett samarbete med den centralt belägna gårdsbutiken har varit ett bra sätt att tillgodose gamla och nya ostvänners önskan om smakrika, vällagrade ostar. Sortimentet har varierat beroende på vilka ostar som för tillfället håller riktigt hög kvalitet. “Vi vet att våra kunder i Lidköping har en förväntan på våra ostar. Vi har haft flera sällskap från Lidköping vid våra ostprovningar så de vet vad vi har att erbjuda när det gäller högkvalitativa svenska hårdostar”, säger Fromager Ulrika Åkesson. Vischans Ida är alltid öppen att ta in nya ostsorter, ett förtroende som är viktigt att leva upp till. “Nu i november kommer det att finnas en mycket fin, vällagrad prästost. Känna, dofta och smaka en ost som under flera år lagrats i vår källarmiljlö är alltid ett spänningsmoment och glädjen när ens förhoppningar realiseras är härligt”.

Prästosten som håller en relativt hög fetthalt, 31%, är väl lämpad att lagra länge. Smakprofilen är en väl balanserad syrlighet med en relativt låg sälta. Med en god lagringsmiljö kan osten under lagring blomma ut och bli intensiv och komplex i smak, konsistens och doft. Osten som just nu ligger i kylen på Vischan är lagrad 52 månader. Unik i sitt slag och det gäller att passa på. Varje ost i vårt lager är unik i sig. 

     

Ulrika och Ida samarbetar för att goda ostar ska nå ostvänner i Lidköping.