Handla lokal ost lokalt

Bryggeriets osthandel har haft en utmaning i att vår egen osthandel inte kunnat hålla öppet som tidigare. Vi har aktivt sökt nya samarbeten för att våra ostar ska nå ut under pandemin. Vi väljer att samarbeta med handlare som vill profilera lokal mat och som lyfter detta lite extra i sitt koncept. Det har varit ett lyckokast för oss och något vi verkligen vill utveckla vidare och på fler sätt.

Storslagna, svårslagna Kinnekulle

Nu i sommartid kommer förhoppningsvis många att välja att resa i Sverige. Man vill uppleva natur och kultur på hemmaplan. Vi är en del av den skaraborgska matkulturen och är såklart jätteglada över att kunna öppna vår osthandel igen. Under några torsdagar i sommar kan du besöka oss i Götene. Och det är värt ett besök! Götene med Kinnekulle sommartid är en upplevelse. Platåberget Kinnekulle är unikt och en del av Platåbergens geopark. Här finns otroligt vacker natur med väl bevarade lövträdskog, unika blommor och stor chans att se vilda djur som betar i frodiga ängar och skogsbackar. Här finns välskötta vandringsleder, både för den ovane och den äventyrlige.

Historisk plats och matkultur

Liksom Kinnekulle är Bryggeriet i Götene unikt. Våra ostar lagras i gamla källarvalv där man i början av 1900-talet producerade svagdricka och söta drycker till den då nybildade orten Götene. Men matkulturen sträcker sig långt bak i tiden, området vid Kinnekulles slutning mot Götahedens ängar har under århundraden bebotts och jorden har brukats för produktion av mjölk och kött. Här växte både små gårdsmejerier, andelsmejerier och herrgårdsmejerier fram i takt med att urbanisering ökade efterfrågan på mejerivaror utanför jordbruksbygden. Så vill du handla ost med tradition, ost som verkligen har sin början här i trakten, besök oss i sommar. Välj att handla lokal ost lokalt!

Ulrika Åkesson
fromager