SM-deltävling i utomhusmatlagning

SM-deltävling i utomhusmatlagning 1 juni 2019

1 juni hölls en av deltävlingarna i svenska mästerskapstävling i utomhusmatlagning på Kinnekulle. Fem lag tävlade om de två platserna till finalen som hålls i Skövde i september. Juryn bestod av Ulrika Åkesson, Bryggeriet i Götene, Kenneth Johnsson, Triplus vin och Ole-Magnus Aamdal, kökchef Sockerfabriken. Bland annat bedömdes smak, presentation, komposition och svinn. “Vi som bedömde de tre rätter som varje lag efter 1,5 timmar skulle presentera för oss i juryn hade till uppgift att värdera utseende, smak, funktion. Vi bedömde också hur användning av elden presenterades i rätterna”, förklarar Ulrika Åkesson, Bryggeriet i Götene
Huvuddomare var Mattias Hägg och han tittade särskilt på metod och teknik ute vid grillplatserna.

Juryn för deltävling Kinnekulle 1 juni 2019

Juryns motivering till de båda vinnarna löd: Båda dom vinnande lagen visade god tekniskt kunnande och använde elden på ett smart sätt. Båda har genomarbetade rätter, snygga uppläggningar med rena fräscha smaker. 

Nu önskar vi lagen Hängmörat och Järnet by Chefs lycka till i finalen.