Varför ska vi äta svensk ost?
För oss i Sverige som äter nästan 20 kilo ost per capita och år är ost att betrakta som en basvara. Vårt landskap och klimat har också genom århundraden av…
Affinören rimmar Tjugondag Knut
3 januari firas Tjugondag Knut. Den danska kungen Knut uppmanar oss i Bondepraktikan att avsluta julfirandet just idag. Säkert finns det något kvar i kylen som behöver piffas till och…
Arni kleftiko – ett reseminne från affinören
Efter en arbetsintensiv december drog vi 2018 iväg på semester till Teneriffa. Ja, det var på den tiden man bara bokade en resa och glatt flög iväg… Vi njöt några…
TACK – tillsammans ger vi hopp till fler
I julveckan var det stor aktivitet på Bryggeriet i Götene. Flera företag hade bokat våra utvalda mathantverk från Skaraborg som present till personal och kunder. Vi levererade delikassar till Skara,…
Hjortcarpaccio med ostkräm till nyår
Wow! Året är snart slut och vi går snart in i 2022. Nu ser vi framåt och längtar efter festliga kalas och möten med härliga människor. Här är affinörens osttips…
Källarlagrad svensk cheddar i juletid
Affinörens osttips så här dan före dopparedan: Dags för en stunds vila innan alla zoommöten, utomhusträffar och sittningar i mindre grupper. Och till det några smakfulla ostar. Vad är en…
Tortilla de patata med källarlagrad Svecia
Affinörens osttips 9 december 2021: Ta vara på rester i kylen. Detta är ett enkelt sätt att ta hand om potatis som blivit över. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj…
Nu röker vi igen!
Det var ett tag sedan vi introducerade Bryggeriets Rökta, vår egen kallrökta hårdost. Osten är en grynpipig vällagrad ost, producerad av skaraborgsk komjölk vid ysteriet i Götene. Mognadslagrad i Bryggeriets…
Ostbricka stöttar vaccinering mot Covid-19
Bryggeriet i Götene introducerar en ostbricka som är enkel att ta med när du vill gå på vandring längs någon av Kinnekulletraktens vackra leder. Det blommande berget bjuder på varierade…