Quiche Pate Filo
Så börjar nytt år och affinören har varit i köket och lagat nya osträtter. Filodeg blir så frasigt och krispigt som pajskal. Tillsammans med gräddiga smakrika ostar och skinka av…
Must och ost del 2
Nu fortsätter vår resa i nya smakkombinationer på tema must och ost. Vi på Bryggeriet är ju ostälskare. Det finns även en barndomskärlek till äpplet i familjen, eftersom jag (Ulrika)…
Must och ost del I
Kombination av mat och dryck är spännande och kan ge dig en ännu godare smakupplevelse. Vi på Bryggeriet i Götene är nyfikna på must. Äpple är en del av vår…
Affinören – en mathantverkare
En hög mjölkkvalitet och kunnig mejerist är viktiga förutsättningar för god ätkvalitet. Smakutveckling sker till stor del under mognadslagringen. Det är variationen i den kemiska processen under lagring som ger…
Marinerad ost till lammrygg
Vällagrad hårdost är utmärkt smaksättare till lamm. Ett tips är att marinera hårdost och baka i ugnen tillsammans med potatis och rotsaker. Här har vi valt att servera det till…
Var inte en nagelbitare
Årets val 11 september förväntas bli en riktig rysare. Knappt har vi tagit oss ur en lång period av isolering, där vi tvingats till omställning på jobbet och hemma. När vi…
Lokalproducerat på bordet – fokus ost
På Nuntorp Gård i Brålanda görs flera satsningar på utveckling av Dalslands landsbygd. Skafferiet på Nuntorp är en nyöppnad gårdsbutik som samlar lokala producenters rika utbud av råvaror och livsmedel….
Förälskad i fårost
Mitt matminne av fårost är i tidiga tonåren då vi varje år reste till Grekland på semester. Jag skippade gärna oliver och tomater, men osten – den kunde jag äta hur…
Osttävlingen UPPLEV OST är avgjord
Nu har vi rättat alla svar från esom deltog i vår tävling vid årets Ostfestival i Stockholm. Ni som har vunnit priser från Knistad Herrgård, Martin Ragnar, Cityysteriet och Bryggeriet…