Marinerad ost till lammrygg
Vällagrad hårdost är utmärkt smaksättare till lamm. Ett tips är att marinera hårdost och baka i ugnen tillsammans med potatis och rotsaker. Här har vi valt att servera det till…
Var inte en nagelbitare
Årets val 11 september förväntas bli en riktig rysare. Knappt har vi tagit oss ur en lång period av isolering, där vi tvingats till omställning på jobbet och hemma. När vi…
Lokalproducerat på bordet – fokus ost
På Nuntorp Gård i Brålanda görs flera satsningar på utveckling av Dalslands landsbygd. Skafferiet på Nuntorp är en nyöppnad gårdsbutik som samlar lokala producenters rika utbud av råvaror och livsmedel….
Förälskad i fårost
Mitt matminne av fårost är i tidiga tonåren då vi varje år reste till Grekland på semester. Jag skippade gärna oliver och tomater, men osten – den kunde jag äta hur…
Osttävlingen UPPLEV OST är avgjord
Nu har vi rättat alla svar från esom deltog i vår tävling vid årets Ostfestival i Stockholm. Ni som har vunnit priser från Knistad Herrgård, Martin Ragnar, Cityysteriet och Bryggeriet…
Vällagrad ost ger umami-touch
Bryggeriets Alpost är en smakrik och i matlagning dryg ostsort med brett användningsområde. Det är en ost som innehåller mjölkråvara från Skaraborg. Den är ystad och mognadslagrad i Götene. Osten…
Cheese by us – Chaffles
Ost passar till så många tillfällen. Passa på i vår att baka dessa goda Chaffles. Med endast god ost och ägg så gör du de allra godaste matvåfflorna. Variera med…
Svecia på en räkmacka
Krispigt täcke gömmer en supergod ost- och räkkräm. En festlig entrérätt eller till en godare eftermiddagsfika. Det passar både med bubbel och en kopp té till denna varma smörgås. Så…
Sveriges demokrati 101 år
På några dagar förändras världsläget. Ukrainas gator bombas och ryska trupper skjuter mot strategiska och civila mål. De blommande ängarnas demokrati byts ut mot städer i brand och hundratusentals människor…