Välkommen att läsa mer om de ostar du har smakat!
Vår vision är att erbjuda ostvänner smakrika ostar. Som affinör mognadslagrar vi ostar genom omsorg och tid i Bryggeriets Ostkällare. Mognadsprocesssen kan beskrivas som en ständigt pågående process, där mikroorganismer får sin näring från osten, från socker, fett och protein. Dessa processer ger i sin tur osten arom/smak, textur och konsistens som varierar över tid.
Bryggeriet i Götene startade sin verksamhet 2014 och drivs av Ulrika och Anders Åkesson. De har båda lång erfarenhet från ostbranschen och från ostproduktion. Verksamheten drivs som sidoverksamhet med stort engagemang och kärlek till svensk högkvalitativ hårdost.
Bryggeriet i Götene samarbetar med erkänt duktiga ostmästare, ystare och mejerskor och de väljer endast ut unga ostämnen av hög kvalitet för deras mognadslagring. Osten hanteras därefter småskaligt, hantverksmässigt under många månader innan de hamnar på ostbrickan som affinörens utvalda ostar.
Idag har du provat
Bryggeriets Hovgård 29% 19 månader
Bryggeriets Hovgård är en rundpipig ost som fått torka lite extra före mognadslagring. Osten mognadslagras sedan för att utveckla fler blommiga och örtiga aromer. En ost med tydlig nötig karaktär och sötma. Denna ost passar utmärkt på ostbrickan tillsammans med andra lokala mathantverk. Ostens råvara är från Skaraborg, ystad vid Götene mejeri och mognadslagrad på Bryggeriet i Götene.
Läs mer här >>>
Källarlagrad Rödbrokig 31% 24månader
Rödbrokig är en krämig grynpipig ost med 31% fetthalt av pastöriserad komjölk från Skaraborg. Osten har en utpräglad frisk syra, balanserad sälta, vilket ger den en naturlig plats bland de övriga svenska grynpipiga ostarna. Osten mognadslagras i minst 18 månader för att få tid att utveckla en mer komplex smak. Ikväll provsmakar vi vår första omgång av Källarlagrad Rödbrokig som lagrats sedan ung ålder, ystad vid Falköpings mejeri. Läs mer om osten här >>>
Bryggeriets HAV 28% 24 månader
Bryggeriets Hav är en halvhård svensk hårdost av pastöriserad komjölk. Fetthalten i osten är 28%. Osten har mognadslagrats i minst 20 månader, vilket gör att ostens nedbrytning av laktos och proteiner har skapat knastriga kristaller i den i övrigt smidiga konsistensen. Osten har en mild nötig karaktär som balanseras av en ljuvlig sälta som sänder tanken till saltstänkta sommarängar.
Läs mer om osten här >>>
Bryggeriets Lycke 36% 14 månader
Bryggeriets Lycke är en småskaligt tillverkad cheddar. Ystad av pastöriserad komjölk från Småland. Fetthalten i osten är 36%. Osten lagras i minst tolv månader. Den har fyllig smak med tydlig sälta, jordiga aromer och en krämig konsistens. Serverad på rågknäcke, med syrad grädde och tranbär blir osten rikt inramad av svensk matkultur. Läs mer här >>>
Bryggeriets Sörbo 35% 24 månader

Bryggeriets Sörbo är en helfet hårdost av pastöriserad komjölk. Fetthalten i osten är 35%. Smakmässigt är den helt unik, tydliga smöriga toner med en anings nötighet som ger associationer till brynt smör. En behaglig sälta och krispighet i texturen. Ett utmärkt val till ett mustigt öl. Läs mer här >>>
Här hittar du våra kontaktuppgifter