Hjortcarpaccio med ostkräm till nyår

Wow! Året är snart slut och vi går snart in i 2022. Nu ser vi framåt och längtar efter festliga kalas och möten med härliga människor.
Här är affinörens osttips till nyår:
 
Carpaccio på hjort med ljuvlig ostkräm
(4 personer)
 
Ingredienser carpaccio
400 g halvfryst hjortfilé
40 g pinjenötter
30 g bryggerietsalpost
Basilikablad
1 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger
flingsalt
nymalen svartpeppar
 
Ingredienser Bryggeriets ostkräm
(allt går inte åt, men den är även god som dressing till viltburgare)
100 g Bryggeriets Alpost
1 dl grädde
2 äggulor
2-2,5 dl rapsolja
 
Tillagning Bryggeriets ostkräm
1 Riv osten fint. Koka upp grädden. Ta kastrullen av värmen och rör ner osten så att den smälter helt. Låt svalna.
2 Häll ostblandningen i en mixer för stavmixer tillsammans med 2 äggulor. Kör igång mixern och tillsätt olja, lite i taget till en tjock kräm.
3 Häll i spritspåse och lägg svalt.
 
Tillagning carpaccio
1 Rosta pinjenötterna.
2 Skiva det halvfrysta köttet supertunt. Lägg upp vackert på tallrik eller serveringsfat. Sprid nötter och basilikablad över köttet.
Flaka ost över köttet (syns inte på min bild), men det ska vara med!
3 Droppa olivolja och vinäger. Lite flingsalt och nymalen svartpeppar därefter.
4 Spritsa slutligen den fylliga ostkrämen dekorativt med flera små toppar runtomkring köttet.
Alternativt servera ett nybakat rosenbröd till.