Svensk ost är värd sitt pris
Världsnaturfonden skriver utifrån svensk ost och djurvälfärd: “Den höga nivån på svenskt arbete för en god djurvälfärd ger grönt ljus för ost som görs av svensk mjölk. Kor, får och…
Värdiga vinnare vid SM i Mathantverk
Bryggeriet i Götene deltog vid årets svenska mästerskap i mathantverk. Ulrika Åkesson bedömde klasserna mjuk och halvhård kittost samt blåmögelost. “Vilket utbud av ostar vi har i Sverige och så…
Ost är ett komplext hantverk
Man förundras över antalet faktorer som påverkar ostens kvalitet och möjlighet att utveckla smak genom mognadslagringen. Djurhälsa, foderkvalitet, mejerihygien, ystning och slutligen: det vi gör. Min utbildare i affinage Monsieur…
Därför vill vi vara affinör!
Vad ger osten dess smak och karaktär? Vad är skillnad mellan mjuka ostar med naturlig kant, svensk vaxad hårdost och europeisk hårdost med naturlig kant? För oss som förädlar dessa…
Svensk osttradition är värd att bevaras
Vad ger osten dess smak och karaktär? Vad är skillnad mellan mjuka ostar med naturlig kant, svensk vaxad hårdost och europeisk hårdost med naturlig kant? För mig som förädlar dessa…
Hårdost av mjölk från Jerseykor
Vi på Bryggeriet i Götene provar hela tiden nya ostar, dels för att utveckla våra kunskaper om hårdost, dels för att hitta nya hårdostsorter att långlagra. På det småskaliga ysteriet…
Säg cheese i sommar
För första året sedan starten för fyra år sedan håller vi öppet även i sommartid. Tipsa dina sommargästande vänner att komma till Götenes lilla osthandel med det stora hjärtat för…
Öppen osthandel i midsommartid
Snart kommer sommaren och vi har ostarna för de tillfällen du vill bjuda på något extra. Vi har valt ut riktigt vällagrad ost som vi erbjuder lagom till midsommar.Du vet…
SM-deltävling i utomhusmatlagning
1 juni hölls en av deltävlingarna i svenska mästerskapstävling i utomhusmatlagning på Kinnekulle. Fem lag tävlade om de två platserna till finalen som hålls i Skövde i september. Juryn bestod av…