Svensk osttradition är värd att bevaras
Vad ger osten dess smak och karaktär? Vad är skillnad mellan mjuka ostar med naturlig kant, svensk vaxad hårdost och europeisk hårdost med naturlig kant? För mig som förädlar dessa…
Hårdost av mjölk från Jerseykor
Vi på Bryggeriet i Götene provar hela tiden nya ostar, dels för att utveckla våra kunskaper om hårdost, dels för att hitta nya hårdostsorter att långlagra. På det småskaliga ysteriet…
Säg cheese i sommar
För första året sedan starten för fyra år sedan håller vi öppet även i sommartid. Tipsa dina sommargästande vänner att komma till Götenes lilla osthandel med det stora hjärtat för…
Öppen osthandel i midsommartid
Snart kommer sommaren och vi har ostarna för de tillfällen du vill bjuda på något extra. Vi har valt ut riktigt vällagrad ost som vi erbjuder lagom till midsommar.Du vet…
SM-deltävling i utomhusmatlagning
1 juni hölls en av deltävlingarna i svenska mästerskapstävling i utomhusmatlagning på Kinnekulle. Fem lag tävlade om de två platserna till finalen som hålls i Skövde i september. Juryn bestod av…
Vårrundan slog rekord
För tredje året i rad höll Bryggeriets osthandel öppet under Vårrundan. I år var det riktigt kallt och delvis lite regn på söndagen. Trots detta, eller kanske tack vare, har…