Ostmanifest på Ostmässan i Skara

Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 01-10-21 - 03-10-21
13:00 - 20:00

Plats
Vilanområdet

Kategorier


Ostmässan har funnits i Skara i över hundra år. Den har historiskt spelat en mycket viktig roll i att sätta kvalitetskriterierna på våra svenska traditionella ostar. Här blev ostmästare/ystningsansvariga bedömda av en oberoende välrenommerad jury. I samband med dessa professionella bedömningsaktiviteter bjöds folket på god ost och festligheter i Skara.
Traditionen kring dessa festligheter tas nu upp av Skara kommun och flertalet lokala aktörer. 1-3 oktober arrangeras återigen Ostmässan i Skara.

Bryggeriet i Götene finns på plats som volontärer för ostmanifest.se. Som enda småskaliga affinören som signerat uppropet om bevarandet av svensk osttradition vill vi bli en röst för smak och terroir, dvs smak kopplat till en geografisk plats. I Sverige har vi under årtusenden hållit tamboskap, vilket delvis byggt upp ett välstånd inte minst i Skaraborg. Sverige har flest antal ostsorter inom produktsegmentet hårdost. Flertalet av dessa ostar tillverkas inte längre och vissa av dem tillverkas på en helt annan plats. Bryggeriet i Götene möter många konsumenter som uppskattar både smak och en bakgrund till ostens uppkomst, en berättelse som kryddar och förhöjer smakupplevelsen.

Kom och prata svensk osttradition och ostmanifest under Ostmässan i Skara!

Du bokar biljetter här >>>

Se exakta öppettider i Ostmässans annonsering.