Intresseanmälan lammstyckningsdag

Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 29-08-19
Hela dagen

Plats
Bryggeriet i Götene AB

Kategorier


Anders och Ulrika Åkesson har under flera år arrangerat lammstyckningsdagar. Med ett stort intresse för hantering av både viltkött och lammkött har de samlat på sig god erfarenhet av hur du bäst förbereder styckningsdetaljer för effektiv och spännande matlagning.
De har också lång erfarenhet av styckning och många deltagare återkommer år från år då det är en rolig dag där vi tillsammans delar erfarenheter av våra olika mattraditioner.

Vi förbeställer lamm från en närliggande gård där vi vet att djuren mått bra och fått god omsorg av uppfödaren. Vi ser till att slaktkropparna kontrolleras enligt gällande regelverk.
Du bokar dig för ett helfall (slaktkropp inkl ben och puts, ca 17-20 kg). Prissättning sätts mellan uppfödare och aktuellt slakteri enligt gällande avtal det året.

Styckningsdagen brukar bli i oktober/november beroende på hur lamning och betet varit under säsongen. Vi ger löpande information till de som anmält intresse.
Vi leder dig genom arbetet med att stycka ditt eget lamm, ger dig tips och delar med av våra erfarenheter om hur du kan förbereda för kommande matlagningsstunder i köket. Vi har utrustning för malning och i övrigt för ändamålet iordningsställd lokal.
Du står för egen utrustning och paketeringsmaterial. Du kan också köpa vacumpåsar och vacumpacka ditt kött på plats.

Är du intresserad av att lära dig mer om lamm, styckning och få tips om hur du tillagar lamm? Anmäl ditt intresse här senast 29 augusti så får du mer information med tider för bokning av kött och styckningsdag.

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.