INSTÄLLT Föredrag om fjällkor och mathantverk i Vuollerim Jokkmokk

Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 12-09-20
14:30 - 15:30

Plats
Bryggeriet i Götene AB

Kategorier


Då Mötesplats Kinnekulle beslutat ställa in Kinnekulle Höstrundan ställs föredrag om fjällkor från vuollerim in! Vi återkommer med nya spännande och ostinspirerande evenemang inom kort!

Tänk att en liten ort med 800 invånare, långt uppe i norr, kan konkurrera med flera tusen av världens bästa osttillverkare. Låt oss presentera Eva-Lena Skalstad, bördig från Grästorp. 2 maj kommer hon till Bryggeriet i Götene för att berätta om fjällkorna Gärda, Asta, Rosa och resten av gänget. I Vuollerim vid Polcirkeln finns ett trettiotal nyfikna och sociala fjällkor som går under midnattssol och norrsken. Mjölken blir sedan fjällko-ostar som bevisligen är något av det bästa man kan njuta av. Osten har redan fått fina utmärkelser. Lyssna till Eva-Lenas berättelse. Självklart har hon med sig av de goda, prisbelönta fjällkoostarna för de som under Vårrundan vill köpa en bit svensk ostkultur med sig hem.

Föredraget kostar 70:- och då ingår kaffe och macka. OBS! Endast föranmälan och betalning görs i förskott. Mer information får du efter anmälan.

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.