Nordiska ostar och affinage – betydelsen av god och varierad smak

Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 02-09-22
13:30 - 14:30

Plats
Stora Skuggan

Kategorier Inga Kategorier


Smakverkstad med Ulrika Åkesson, småskalig affinör från Skaraborg. 
Dagens konsumenter översköljs av ost som smakar allt mindre och mer likriktat. Vi ser en utarmning av smakernas mångfald när det kommer till hårdostar. Mjölkråvarans kvalitet och precision i ystningen är avgörande för ostkvalitén. Men hur viktig är mognadsprocessen för att ge osten en tydlig smakprofil?

Smaka nordiska hårdostar och upplev skillnaden utifrån ostsort, regional identitet och lagring. Betydelsen av observant och anpassad mognadslagring speglas i föredrag och provning som leds av Ulrika Åkesson.

Deltagarantalet är begränsat till 30 personer och föranmälan krävs. Anmälningsavgift: 150 SEK.

Arrangeras av Terra Madre Nordic i samband med Nordic Artisan Food Awards i Stockholm.

Du anmäler dig här >>>

Läs mer om smakverkstäder på Terra Madre, Stora Skuggan i Stockholm 2-3 september här:

Smakverkstäder