Kullans rökta fårfransyska

Mästerligt mathantverk från Kullans Lycka får blir huvudråvara i affinörens osttips inför påsken. En charkprodukt med råvara från Kullans Lycka, en mathantverkare som vunnit flera priser med just fårfransyska. Det finns ett tydligt hållbarhetstänk i att göra smakfulla produkter av får.

Det är fåren som bildar navet i Kullans Lycka. Lokalt kött och charkuterivaror från djur som är uppväxta på kärlek och omsorg.

Vi valde att kombinera köttet tunt skivat med ugnsbakad krossad potatis från Hjälmsäters lantbruk. Kryddat med salt, vitlök och mängder av Bryggeriets HAV blir rätten mättande för både gom och öga. Potatisen självklart varm, köttet valde jag att servera kallt. En fräsch, limedressad grönsakssallad serverades till.

Så busenkelt att göra att jag inte behöver skriva ner receptet.

GLAD PÅSK!