Marinerad ost till lammrygg

Vällagrad hårdost är utmärkt smaksättare till lamm. Ett tips är att marinera hårdost och baka i ugnen tillsammans med potatis och rotsaker. Här har vi valt att servera det till säsongens godaste lammrygg.
Lammet är tillagat i bit med ben för att få med så mycket smak som möjligt. Efter tillagning har ryggen benats ur och skurits i benfria kotletter.

Så här marinerar du ost med kryddor som passar till lamm:
(receptet till 4 personer)

160 g vällagrad hårdost, gärna ost med syrlighet, t ex prästost, svecia
1/2 vitlök (ca 8-10 klyftor) skalade, hackade
1 citron (ekologisk), saft och zest
1/2 msk torkad oregano
1/2 msk torkad mynta
1/2  msk torkad rosmarin

Blanda och låt dra någon timma.

Till denna rätt valde vi att blanda den marinerade osten med rotsaker i ugn när det var cirka 10 minuter kvar av tillagningstiden.