Ostbricka stöttar vaccinering mot Covid-19

Bryggeriet i Götene introducerar en ostbricka som är enkel att ta med när du vill gå på vandring längs någon av Kinnekulletraktens vackra leder. Det blommande berget bjuder på varierade naturupplevelser året runt. Ostbrickan innehåller tre källarlagrade hårdostar, 1 ölkorv, marmelad och bröd. Enkelt att ta med och enkelt att äta ute i naturen.

Bryggeriets hårdostar

Bryggeriet i Götene bedriver sedan slutet av 2014 mognadslagring av hårdost. Affinörsverksamheten är småskalig och vi samarbetar med flera duktiga ostmästare, mejerskor, ystare. Anders och Ulrika Åkesson driver verksamheten och har tillsammans lång erfarenhet från mejeri och livsmedelsindustri. De förmedlar inte bara goda, källarlagrade ostar utan även kunskap om svensk osttradition och mathantverket att mognadslagra ost. Fortsatt är Bryggeriet i Götene enda affinör som signerat ostmanifest.se som syftar till att lyfta svensk osttradition och de svenska klassiska ostarna.

I gott sällskap

Ostbrickan kompletteras och förstärks med nylanserad ölkorv från Slaktarkorv, ett varumärke som initierats av köttbonden i Halland som en dag fick nog och i affekt sa: “Om jag inte får mer betalt för grisens finare delar, då kan jag ju lika gärna göra korv av hela grisen!”. Och så kom korven från hela grisen till. Nytt i sortimentet er ett koncept av ölkorv som under 2021 lanseras i butik. Vi är såklart glada över att få erbjuda en kvalitetskorv gjord på helsvenskt fläskkött. Vackert intill Kestad kyrka vid foten av Kinnekulle ligger Olof Månsgårdens skafferi. Här kokas det marmelader från årets skörd av frukt, bär och örter. Maria har en fin känsla för smak och intresse för ost. Hennes marmelad finner du i vår ostbricka.

Vi använder naturligt förpackningsmaterial, som ändå håller nödvändig livsmedelsstandard. Tänk på att inte slänga skräp i naturen!

För en god sak

Under pandemin har Mötesplats Kinnekulles evenemang ställts in. Under 2020 både Vår- och höstrundan och under 2021 ställdes även Vårrundan in. Detta för att ta gemensamt ansvar för minskning av smittspridning och därmed minska onödig belastning på sjukvården. Det är viktigt för oss lokala producenter att det nu äntligen blir ett evenemang som lockar besökare till vår trakt. Och som också attraherar fler att handla lokalt. Det gynnar en blomstrande, levande landsbygd. Bryggeriet i Götene ser Vårrundan som en av de viktigare försäljningstillfällena under året. Extra glada är vi då att det nu satsas på Stora Höstrundan med extra mycket aktiviteter. Ett evenemang där alla aktörer tar stort eget ansvar för att upprätthålla och följa gällande rekommendationer kring smittspridning av Covid-19. Bryggeriet i Götene väljer att utöver det ge en tia för varje såld ostbricka till att även utsatta länder ska få en ökad del av de vaccinationsdoser som nu finns på marknaden. Vi väljer att ge vårt stöd till Unicef och deras satsning på vaccinering mot Covid-19 i andra länder.

Ostbrickor kan förbeställas genom att sända email till kundservice@bryggerietigotene.se.

Pris är 99:-/ostbricka.

I ostbrickan ingår ca 60 g källarlagrad svensk ost, 40 g ölkorv av svenskt fläsk, marmelad och bröd. Brickorna levereras i praktisk förpackning av återvinningsbart pappersmaterial.