Julhälsning

Fjärde adventsljuset är tänt och vi summerar oståret. Många goda samtal om ost och mat har förts vid Bryggeriets ostprovningar. Butiken har varit välbesökt vid våra större aktiviteter på Vårrundan, Höstrundan och första advent. Nytt för 2019 var Öppen Osthandel sista torsdagen i varje månad, vilket verkar ha uppskattats av flera. Liten utflykt gjorde vi till Mästers med vänner i november. Härlig julstämning och kul att synas tillsammans med andra duktiga livsmedelsproducenter.

Bryggeriet i Götene har under året medverkat i juryn för utomhusmatlagning Kinnekulle och vid SM i Mathantverk Sandviken. Detta har gett oss spännande och nya kontaktytor. Vi har också fått möjlighet att i fler sammanhang prata om mognadslagring som ett hantverk i sig inom osttillverkning.

Stort för oss är att vårt nya kyllager nu är igång med mångdubblad kapacitet för mognadslagring av ost i olika temperatur och luftmiljöer. Där fylls nu på av unga ostar som vi hantverksmässigt vårdar många månader framåt. Vi är nu rustade för fler ostälskande vänner 2020!
Tack till alla kunder som valt att handla ost och delta på våra evenemang.

Vi önskar nu alla en God Jul och Gott Nytt År 2020.

More followers from outside Sweden

During the year we have also reach a wider network of contacts outside Sweden. Thanks to social media! Hopefully this will bring us new opportunities and exchange of experiences in affiance and also new business relations for the future.

Four candels shines for Christmas celebrations. Looking back at many interesting cheese-chats on our cheese-events 2019. Bryggeriet i Götene had many visitors during special events such as Kinnekulle Vårrundan, Höstrundan and Advent opening. 2019 we also introduced open cheese-shop Every last Thursday each month. Bryggeriet also attended local market in November ”Mästers med vänner”. Bryggeriet was elected in the jury for outdoor cooking at Kinnekulle and Swedish championship in Artisan Food in Sandviken.

A great thing for us is that our second maturing cellar is running, giving us four times the capacity divided in two different climate zones. Now we are filling it up with young cheeses that we will have in our care for many months. And there is space for more artisan work to be matured in are cheese cellar.
We are prepared to meet new customers in 2020!
Thank you to all for chosing us and our small scale affinage of hard cheeses, for buying cheese and coming to events.
From all of us to all of you: A Merry Christmas and Happy New Year!

Ulrika, Anders, Ann-Britt och Lennarth